browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

“Znakovi vremena”

Posted by on September 29, 2020

• Znakovi vremena (1/7): Duhovno – moralno urušavanje
Propovijed, 09. 08. 2020.

Dobro je imati neke konkretne informacije koje se u našem malenom svijetu zbivaju. A sve kako bismo još bolje razumjeli trenutak u kojemu živimo… I kako bismo se ‘bolje postavili’. Najviše u smislu blizine s Bogom i u smislu posvećenog života koji ima dublju, višu svrhu. Svrhu koja nije nije tek raditi, jesti, spavati i brinuti oko poboljšanja materijalnih uvjeta koji su ionako prolazne naravi.
Duhovno-moralno urušavanje ovoga svijeta je posebno ubrzano u posljednjih nekoliko desetljeća.
Osim ljudske razine, ne treba zanemariti činjenicu da postoji ‘knez ovoga svijeta’ koji nadahnjuje određene pojedince da vrše njegovu (zlu) volju kako bi držao ljude dalje od Gospodina, ali i kako bi zavladao ovim svijetom lukavo zavodeći veliko mnoštvo nudeći im primamljivu i prihvatljivu ‘humanističku’ ideju.
Više u propovijedi…

• Znakovi vremena (2/7): Masovna i misteriozna ugibanja životinja
Propovijed, 16. 08. 2020.

Hošea 4:1-3 se ispunjava u izrazito ozbiljnim razmjerima…
“Čujte riječ Gospodnju, djeco Izraelova: Gospod podiže tužbu proti stanovnicima zemaljskim; jer u zemlji nema više vjernosti, nema pobožnosti, nema spoznaje Boga. Kriva kletva i laž, umorstvo, krađa i preljubočinstvo vladaju. Krvavo se djelo reda za krvavim djelom. Zato tuguje zemlja i gine sve, što stanuje u njoj, zajedno sa životinjama poljskim i pticama nebeskim. I ribe će u moru poizginuti.”

Još jedan veliki znak… Za vjernike na jedan način, za ljude koji ne vjeruju na drugi način…
Više u propovijedi…

• Znakovi vremena (3/7): Prirodne katastrofe, pošasti, nesreće…
Propovijed, 23. 08. 2020.

Treći dio iz serije “Znakovi vremena”…
Valja biti svjestan da mi, kao ljudi, u najvećem broju slučajeva, ipak reagiramo tek kad nas vrlo osobno dotakne neki oblik nevolje ili tragedije.
Do tada se može ‘raspadati’ i cijeli svijet naokolo. Čak se može ‘raspadati’ i svijet nekog našeg prijatelja ili dragog susjeda. Da, možemo mi imati i neki oblik sućuti prema takvim nevoljama, ali sve dok se ne ‘dirne’ u naše zdravlje, u našu emociju, u naše dijete, u našeg brata, u naše financije i slično tomu, teško ćemo reagirati, razumjeti što nam Bog govori.
Znamo reagirati tek tada, ali to nije zato što je Bog tako dalek i nedokučiv, nego zato što su naša srca, uglavnom, daleko od prisnosti i živog odnosa s Gospodinom. Ljudsko srce – ‘jedva popravljivo’…
Dakle, i ova tema iz serije ‘Znakovi vremena’ može, a ne mora ništa polučiti. Stvar srca. Hvala Bogu, postoje ljudi koji polako ‘skupljaju kamenčiće’ i kojima će vrijedne spoznaje biti spremne da se ‘utjelove’ kad (uskoro) dođe vrijeme za to.

• Znakovi vremena (4/7): Politički nemiri u svijetu.
Propovijed, 30. 08. 2020.

• Znakovi vremena (5/7): Izrael u središtu zbivanja.
Propovijed, 13. 09. 2020.

• Znakovi vremena (6/7): Znanstveno tehnološki napredak
Propovijed, 20. 09. 2020.

• Znakovi vremena (7/7): Čudesna obraćenja
Propovijed, 27. 09. 2020.

Comments are closed.