browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Pitanja i odgovori

Pitanje: Pater Radman, kako bi vi reagirali odnosno kako bi se osjećali kad bi doznali da vam je sin homosexualac?

Odgovor: Hvala Vam na vrlo ozbiljnom i važnom pitanju. Zasigurno, osjećao bih se tužno i, vjerujem, kao oca bi me jako pogodilo. Zašto? Zato što držim da je Sveto Pismo istinito kada kaže da je homoseksualnost grijeh.

Stoga, kao što sam tužan kad moj sin nešto slaže ili učini nažao drugome i pritom ne osjeća da je išta loše učinio, tako bih i u slučaju homoseksualnosti bio iznimno žalostan jer znam da to nije Božji naum ni za moga sina ni za bilo koga drugoga. Bez obzira na slobodu izbora koju svatko ima. Ljudi često izabiru što žele, ali ne uvijek i ono što je dobro za njih.

Kako bih reagirao kad bih saznao? Mislim da bih najprije molio za mir u svome srcu, kao i za to da mi Bog dade mudrosti, strpljenja i snage za ispravno se, s ljubavlju, postaviti u nadolazećem vremenu. Molio bih za mog sina, nastojao razgovarati s njim o svemu tome i, uopće, o Isusu Kristu koji je i Put i Istina i Život, tj. Onaj koji jedini savršeno zna što je u redu, a što nije. Onaj koji je mnoge osobe s homoseksualnim ponašanjem promjenio kada su mu otvorile vrata svojih srca. Brojna su svjedočanstva o tome.
Pogledajte, kad stignete, npr. ovaj link:
https://www.facebook.com/pages/Ex-Homosexual-Through-Jesus-Christ/227709067265250

Napokon, ne bih osudio svoga sina niti ga odbacio kao osobu, ali bi on svakako znao da ne odobravam njegovo ponašanje. Da, bilo bi mi teško, ali vjerujem da bi Gospodin bio milostiv, kao što i jest, u svom tom vremenu.

Nadam se da sam, barem donekle, uspio odgovoriti na Vaše pitanje.

S blagoslovom,
Dražen Radman