browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

“Okvirna zbivanja: od početka – do kraja!”

Posted by on June 2, 2020

Propovijed, 31. 05. 2020.

Čovjek je radoznalo biće. Voli znati ono što ga zanima. Jer ako bolje o nečemu zna, može se bolje postaviti u određenoj (sutrašnjoj) situaciji.
Vjernici revnuju oko Božjeg znanja. Jer vole svoga Stvoritelja. Jer vole svoga Spasitelja. Jer vole svoga Tješitelja.
Mnogi ljudi propadaju jer nemaju Božjega znanja koje je objavljeno. Posebno jer nemaju (mnogi ne žele) Božje znanje u pogledu njihovog stanja pred Bogom, a posebno u pogledu njihove vječne sudbine.
Vjernici tragaju i nalaze Božje znanje. To je ono znanje koje ne napuhuje, nego izgrađuje i koje se dijeli (s) drugima. Ono služi uvidu u ‘stanje stvari’ i tome kako se postaviti u današnjem vremenu, a napose kako se postaviti u vremenima koja zasigurno dolaze.
Stoga, važno je znati Božje znanje i Njegove objave u pogledu skorašnjih događanja. Važno je znati kako je Bog zamislio priču s čovjekom na početku i nakon pada u grijeh.
Važno je znati kakve je Bog imao namjere s Izraelom i kakve namjere ima na kraju vremena s Izraelom.
Važno je da vjernik zna kakvo je vrijeme nastupilo nakon Kristovog prvog dolaska i njegovog uskrsnuća.
Također, i o vremenu Velike nevolje, kao i o tisućugodišnjem kraljevstvu (mileniju) na zemlji te o ‘novom nebu i novoj zemlji’.
Tu je i pitanje hoće li Crkva (nanovorođeni vjernici iz svih kršćanskih denominacija) biti uzdignuta prije vremena Velike nevolje ili će proći kroz Veliku nevolju.
Naravno, najvažnije je biti spreman kad god i što god se zbivalo u budućem vremenu. Ali, itekako je važno razumjeti generalna događanja koja dolaze, a Bog ih je otkrio u Svetom Pismu.
Da, trebamo sve provjeravati, što je dobro zadržati, a što nije dobro ostaviti sa strane.
“…a on stavi na me svoju desnicu i reče mi: ‘Nemoj se bojati! Ja sam Prvi i Posljednji, Onaj koji živi! Bio sam mrtav, ali evo, živim u vijeke vjekova i imam ključeve smrti i podzemlja. Sad napiši što si vidio: sadašnje stanje i ono ‘što će se poslije ovoga dogoditi’!”
(Otkrivenje 1:17-19)

Comments are closed.